Ta hand om din häst på bästa sätt

, , Comments Off on Ta hand om din häst på bästa sätt

En av de viktigaste delarna av hästskötsel handlar naturligtvis om skötsel av man, hår och hovar. Det vill säga att rykta och borsta, kratsa hovarna och underhålla pälsen på bästa sätt. Dels för att hästen ska se bra ut men också för att den ska må bra. De flesta hästar gillar att bli ryktade och borstade av sin människa.

Hitta bra produkter för hästvård

Det finns mycket bra produkter på marknaden för att ta hand om din häst. Ta en titt online till exempel för att se vad du kan hitta. Om du tränar dressyr eller hoppning med din häst så kan du exempelvis hitta produkter för att göra hästen extra fin inför en show. Olika sprayer för man och päls kan vara en ide för att ge hästen det där lilla extra. Men du kan även köpa vardagsredskap som hovkratsar, borstar och kammar.

Glöm inte hovarna

Ett av det viktigaste du kan göra för din häst är att ta väl hand om dess hovar. En häst vars hovar inte sköts rätt kan få allvarliga skador som gör ont. Det är inte bara att kratsa hovarna utan också se till att du håller dem mjuka och fina. Vi människor säger aldrig nej till lite skön fotvård och det gör heller inte hästar.