Att sköta sin häst på bästa sätt

, , Comments Off on Att sköta sin häst på bästa sätt

Det finns lika många åsikter om vad som är rätt skötsel för en häst som det finns hästägare. Givetvis finns det riktlinjer vad gäller mat och hur ofta hästen ska få den. Men det kan vara mycket individuellt. I slutändan måste du själv fundera ut vad som fungerar bäst för dig och din häst. Ha även i åtanke att rutinerna du skapar även måste fungera med stallet du hyr stallplats i.

Rätt utrustning

Du kommer att behöva lite olika sorters utrustning för att sköta om din nya häst på bästa sätt. Ta dig en titt här och shoppa allt du behöver för din älskade häst!

Om du är osäker på vad du faktiskt behöver köpa in kan du få bra tips från andra kunniga hästmänniskor. Dessutom kan du behöva en del ridlektioner för att se till att du och din häst arbetar rätt ihop. Oavsett om du är intresserad av hopp, dressyr eller bara rida ut kan det ibland behövas en tränare för att komma vidare med ridningen.

Säker omgivning

Glöm inte heller att du måste se till att stallet och hagarna är säkra så att hästen inte skadar sig. Samarbeta med andra i stallet och läs på om du är osäker hur stallet ska skötas.