Katter – en självständig följeslagare

, , Comments Off on Katter – en självständig följeslagare

Faktum är att katten kan vara en precis lika trogen följeslagare som hunden så länge du behandlar den på rätt sätt. Kattens berömda självständighet ska inte misstas för ett ointresse. Tvärtom kan katten vara ett mycket lojalt sällskapsdjur som gör ditt hem lite trevligare. Med en katt blir det roligare att komma hem från jobbet och du har alltid sällskap oavsett om du diskar eller tittar på TV. Gärna väldigt närgånget.

En av de mest lockande aspekterna för många kattägare är att katten klarar sig mycket bra på egen hand. Få sällskapsdjur trivs lika bra i sitt eget sällskap som katten. Som många vet är exempelvis hundar rejält krävande när det kommer till att sköta om dem. De behöver gå ut ett antal gånger om dagen, få mycket motion och har svårt att vara ensamma längre perioder vilket kan leda till att du behöver dyra hundvakter eller kunna lösa det med ditt jobba att du kan gå ut med hunden. Det är en nackdel för dig som lever ett hektiskt och spontant liv.

När det gäller katter har du betydligt större frihet. Med hjälp av en kattlåda kan du se till att katten sköter sina behov på egen hand. Dessutom behöver de flesta katter inte den typen av motion att du måste gå ut med den varje dag. Slutligen klarar sig katter bättre på egen hand under längre perioder vilket gör utrymme till exempelvis spontana utflykter.

Visst är katten ett relativt självständigt husdjur så om du inte klarar av att ge viss tid och kärlek till katten under en längre period är det bättre att avstå. Om du däremot känner att en katt skulle förbättra ditt liv finns det få husdjur som slår den.

Men det finns så mycket mer intressant vad gäller katter än att de är det perfekta sällskapet i soffan. Missa inte all intressant läsning här på sidan. Det är av kattälskare för kattälskare!